Fısıltı HABERLERİ
HV
28 NİSAN Pazar 06:47

UYANIN KADINLAR GÜÇ SİZDE

Esma Müjgan Çelikkol  ( YAZAR )
Esma Müjgan Çelikkol ( YAZAR )
Giriş Tarihi : 10-04-2023 09:47

UYANIN KADINLAR GÜÇ SİZDE


Atatürk 'ün 93 yıl önce İşviçre'de, Fransa'da bile yokken Seçme ve Seçilme Hakkı verdiği kadınlarımız halâ TBMM'de  % 17,4 temsil hakkına sahipler. Hergün en az bir kadınının yaşam hakkı elinden alınıyor iken İstanbul Sözleşmesinden bir gecede çıkıldı, 6284 sayılı kadına şiddeti önleyen yasanın da yok edilmek istendiği günlerdeyiz. Sadece bu olsa!
Kadınların yanında erkek olmadan seyahat edemiyeceği, 6 yaşında bir kız çocuğunun evlendirilmesinin  normal kabul edildiği, evlatlıkla evlenilebileceğini söyleyen din adamlarının ortalıkta kol gezdiği, din istismarcılarının iyice kudurdukları, aklın mantığın almayacağı saçmalıkları din kuralı olarak topluma dayattıkları bir ülke haline geldik. 

Kısa bir süre önce bir akrabamın vefatından 52 gün  sonra yapılan duasına katıldım. Kadınlarımıza, duaya başlamadan duanın  anlaşılır olması açısından Türkçesini okumalarını önerdim, ancak "olmaz, Arapça okunacak" dediler. Çocukluğumda da annemin götürdüğü mevlütte hiçbirşey anlamamıştım. Hiçbirşey değişmemiş.  Hoca hn sabah 100 kere akşam 100 kere okunacak dua tavsiyesinde de bulundu. Kadınlarımız büyük bir teslimiyet içindeler. 
Müspet ilim, bilim yokken toplumların düzen içinde yaşamasını sağlamak,  insanları iyiye güzele götürecek yolları göstermek amacı ile din ortaya çıkmış, bugün ise din aracılığı ile kadınlar ve çocuklar baskı altında, ayrımcılığa uğruyor, eziliyorlar.  Kadın çocuk doğurur, evde oturur, ne işi var okumada, çalışma hayatında. Koca döver de sever de, boşanmak da ne demek, hele nafaka hiç olmaz. 
Kadınlar uyanın, sorgulayın, biat etmeyin, erkekler ile eşit canlılar olduğunuzu önce siz kabul edin. 
20 yıldır iktidarı elinde bulunduranlar yıllarca mücadele ederek elde ettiklerinizi elinizden aldılar, almaya devam etmek için yine yönetime talipler. Başınıza gelenlere rağmen istediklerini verecek misiniz? 
Halâ size en yakın erkeklerce öldürülmek istiyor musunuz? 
TBMMde eşit temsil istemiyormusunuz? 
Okuyup, çalışmak istemiyor musunuz? Sadece kendinizi değil bu duruma düşmeye layık olmayan ülkemizi, çocuklarımızın geleceğini kurtarın! 
Siz bu ülke nüfusunun yüzde 49,9 u 42.575.441 kişisisiniz, toplam 57.058.636 seçmenin % 50,7 si 28.929.732 kadın seçmensiniz. Yapacağınız tek şey oyunuzu, özgürce, kendi yararınıza kullanmak. Uyanmak ve kendiniz,  ülkeniz, çocuklarınız için önemli birşey yapmak. Ülkemizin değişime ihtiyacı var.
Size güveniyorum, başarıyı birlikte kutlayalım. 
YAŞASIN KADIN DAYANIŞMASI!
Esma Müjgan Çelikkol
Karaburun Kadın Platformu 

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI BAYRAM KESER DÖNER, SAP DÖNER, GÜN GELİR HESAP DÖNER! Emeklilerin hesap kesme günü 31.03.2024 Yerel Seçimleri olabilir.  HEY GİDİ ALİ SİRMEN SEÇİM SİZİN 8 MART KADIN MÜCADELE GÜNÜ TOPLUMSAL YARDIMLAŞMA= RÜŞVET HİZMET Mİ? BENİ SEÇERSEN! EMEKLİ YÜZYILIYMIŞ? PEH! LÂİK EĞİTİM SAVUNUCUSU SANATÇILARIMIZA TEŞEKKÜRLER  PES DOĞRUSU! BU NE İŞTAH! ZENGİNİN PARASI, ZÜĞÜRT'ÜN ÇENESİ ÖĞRETMENİMİ SEVİYORUM ÖLSEN KİMİN UMURUNDA BOŞA KÜREK ÇEKMEK  YAŞASIN MUCİZE CUMHURİYET! YOKSULUN DİŞİ KALMADI ÇOCUKLARIMIZ, TORUNLARIMIZ MİLLİ DUYGULARIMIZDAN UZAK YETİŞEMEZ SABIR NEREYE KADAR? CUMHURİYETİN 100.YILI VE ENFLASYON TOPLUMSAL HAFIZA YOK EDİLEMEZ! TORBADA OLMAYANLAR TAKTİK! DÜNYA EMEKLİLER GÜNÜ VE EMEKLİLER HAFTASI BU BÖYLE GİTMEZ! (1) BABACIĞIM ÇEDES'E TEPKİ NUTUK OKUDULAR KARABURUNDA ÇEDESE HAYIR! ANLASANIZ İYİ OLUR "Benim gençliğim var" ; KURTULUŞ VE KURULUŞUN BAŞLANGICI 19 MAYIS 1919 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI EMEKLİLER ACI REÇETEYİ YIRTIP ATACAKLAR 8 Mart DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ DEĞMEYİN KEYFİME VURGUN YEMİŞ EMEKLİ ACI HER YERDE 10 İLİMİZ YIKILDI, CANLARIMIZ YOK OLDU ÇİFT DEPREMLE MÜCADELE! YASTAYIZ! BİRDENBİRE DEPREM OLDU! KARABURUN NERGİS FESTİVALİ 20 YILDIR AYNI SENARYO EMEKLİYE %25 ZAM! EYT LİLERE MÜJDE! KELİMELER ETKİSİNİ YİTİRİYOR KADIN HER ORTAMA MEDENİYET GETİRİR BASINA VE KAMUOYUNA: DİYANET, İCAZET, İTAAT ÇOCUK BEDENİME ASLA DOKUNMA EMEKLİYE FABRİKA AYARLARINDA GELİR TÜRK KADINININ ÖVÜNÇ GÜNÜ: 5 Aralık DÜNYA KADIN HAKLARI GÜNÜ 5ARALIK1934 KADIN HAKLARI DEVRİMİ DÜNYA TÜM CANLILARIN MEYDANLARIMIZ AĞLAMA DUVARI ASLAN OĞLUM KADINA ŞİDDETİ DURDUR! ÖĞRETMENLER GÜNÜ ÖLMEZ AĞAÇ ZEYTİN, KUTSAL İKSİR ZEYTİNYAĞI VE ZEYTİN OKULU ZEYTİNYAĞININ SAKLANMASI ÖLÜMSÜZ ATATÜRK EMEKLİNİN ÖNCELİĞİ ATATÜRK ve CUMHURİYET YEŞİL BURSA NEREDE YİNE GÜNEŞİ GÖRMEYENLERİ KAYBETTİK BU NE DUYARSIZLIK! EMEKLİYE HEMEN MAAŞ ARTIŞI KÖSTEK DEĞİL DESTEK OLALIM TOPLUM DEĞİŞMELİ NE GENCİMİZ, NE DE YAŞLIMIZ MUTLU! ÖZGÜR KADIN ÖZGÜR DÜNYA ! MAHSA AMİNİ GERÇEKTEN SOSYAL KONUT MU? ZAMAN MAKİNASI KADINA ÖZGÜRLÜK SOSYAL KONUT MÜJDESİ EMEKLİLERİN SENDİKALAŞMASI. TEŞEKKÜRLER İZMİR NEYSE Kİ.. EMEKLİLERİN ORTAK İSTEKLERİ İHTİYACIMIZ LAİK DEVLET ADAMI SABIR, ŞÜKÜR NEREYE KADAR!