Fısıltı HABERLERİ
HV
28 NİSAN Pazar 14:32

SABIR NEREYE KADAR?

Esma Müjgan Çelikkol  ( YAZAR )
Esma Müjgan Çelikkol ( YAZAR )
Giriş Tarihi : 22-08-2023 13:48

SABIR NEREYE KADAR?
Zam yağmuru mu desem, fırtınası mı desem bilemiyorum. İzmir'de motorin 38,53₺ oldu. İnsanlar ne yapacağını şaşırdı. Gıda fiyatlarına % 200-300- 500 oranında zam yapıldı. Yılbaşından beri maaşı 7.500 ₺ de kalan emekli artık ölüm döşeğinde. Sabır şükür nereye kadar?  Zamlanmayan hiçbir  yaşam gereği kalmadı.  Vergileri desen çift çift ödemek zorundayız!
Tarım ve hayvancılık öldü,  açlık kapıda  bekliyor. Paramız da olmadığı için gıda ithal de edemeyeceğiz.  Sanırım Afrika bizden iyi durumda olacak.
ENAG'a göre 2023 temmuz ayı enflasyon oranlarını açıkladı: Yıllık yüzde 122,88, aylık %13,18. TÜİK'i artık dikkate almıyorum. Her konuda yanlış bilgi verdikleri apaçık ortaya çıktı.
Emekliler sokaklarda açız diye ortalığı inletiyor. Hiçbir dönemde olmadık kadar örgütlenme ve sendikalaşma hareketi var. Hak mücadelesi sürüyor. 

Eğitimde ÇEDES projesi ile ilgili Yargıtay, açılan  davayı görüşülmesinin  gereği olmadığı kararıyla reddetti. Okullarımıza imam, vaiz atandı. Eğitim sistemi laiklik'ten uzak din baskısı altında sürecek.
Doktorlarımız öldürülme korkusuyla yurtdışına kaçıyor. Bizleri  tedavi edecek ne doktor, ne ilaç bulabileceğiz. 

Kadın cinayetleri Türkiye’de her geçen gün artıyor. Kadınlar en yakınlarındaki erkekler tarafından öldürülüyor.
İşte TÜİK'e güvenilmeyeceğinin bir kanıtı daha:
Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) cinayet ve saldırı başlığı altında paylaştığı verilere göre 2022 yılında 137, 2021 yılında 184, 2020 yılında 167 kadın öldürüldü.
Ancak Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu verilerine göre ise 2022 yılında 334, 2021 yılında 280, 2020 yılında 300 kadın öldürüldü. 

Haber alma özgürlüğümüz kısıtlandı. Değerli, dürüst, gerçek haber yapan  gazetecilerimiz hapiste. Çok konuşanın sesi kısılıyor. 
Bu nasıl demokrasi, bu nasıl özgürlük,  bu nasıl Cumhuriyet! Ben anlamıyorum. Anlayan varsa beri gelsin! Ülkemize yazık oluyor, bu gidişat beni korkutuyor.
Sonumuzu hayır eyleye!
Esma Müjgan Çelikkol. 22.08.2023

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI BAYRAM KESER DÖNER, SAP DÖNER, GÜN GELİR HESAP DÖNER! Emeklilerin hesap kesme günü 31.03.2024 Yerel Seçimleri olabilir.  HEY GİDİ ALİ SİRMEN SEÇİM SİZİN 8 MART KADIN MÜCADELE GÜNÜ TOPLUMSAL YARDIMLAŞMA= RÜŞVET HİZMET Mİ? BENİ SEÇERSEN! EMEKLİ YÜZYILIYMIŞ? PEH! LÂİK EĞİTİM SAVUNUCUSU SANATÇILARIMIZA TEŞEKKÜRLER  PES DOĞRUSU! BU NE İŞTAH! ZENGİNİN PARASI, ZÜĞÜRT'ÜN ÇENESİ ÖĞRETMENİMİ SEVİYORUM ÖLSEN KİMİN UMURUNDA BOŞA KÜREK ÇEKMEK  YAŞASIN MUCİZE CUMHURİYET! YOKSULUN DİŞİ KALMADI ÇOCUKLARIMIZ, TORUNLARIMIZ MİLLİ DUYGULARIMIZDAN UZAK YETİŞEMEZ CUMHURİYETİN 100.YILI VE ENFLASYON TOPLUMSAL HAFIZA YOK EDİLEMEZ! TORBADA OLMAYANLAR TAKTİK! DÜNYA EMEKLİLER GÜNÜ VE EMEKLİLER HAFTASI BU BÖYLE GİTMEZ! (1) BABACIĞIM ÇEDES'E TEPKİ NUTUK OKUDULAR KARABURUNDA ÇEDESE HAYIR! ANLASANIZ İYİ OLUR "Benim gençliğim var" ; KURTULUŞ VE KURULUŞUN BAŞLANGICI 19 MAYIS 1919 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI UYANIN KADINLAR GÜÇ SİZDE EMEKLİLER ACI REÇETEYİ YIRTIP ATACAKLAR 8 Mart DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ DEĞMEYİN KEYFİME VURGUN YEMİŞ EMEKLİ ACI HER YERDE 10 İLİMİZ YIKILDI, CANLARIMIZ YOK OLDU ÇİFT DEPREMLE MÜCADELE! YASTAYIZ! BİRDENBİRE DEPREM OLDU! KARABURUN NERGİS FESTİVALİ 20 YILDIR AYNI SENARYO EMEKLİYE %25 ZAM! EYT LİLERE MÜJDE! KELİMELER ETKİSİNİ YİTİRİYOR KADIN HER ORTAMA MEDENİYET GETİRİR BASINA VE KAMUOYUNA: DİYANET, İCAZET, İTAAT ÇOCUK BEDENİME ASLA DOKUNMA EMEKLİYE FABRİKA AYARLARINDA GELİR TÜRK KADINININ ÖVÜNÇ GÜNÜ: 5 Aralık DÜNYA KADIN HAKLARI GÜNÜ 5ARALIK1934 KADIN HAKLARI DEVRİMİ DÜNYA TÜM CANLILARIN MEYDANLARIMIZ AĞLAMA DUVARI ASLAN OĞLUM KADINA ŞİDDETİ DURDUR! ÖĞRETMENLER GÜNÜ ÖLMEZ AĞAÇ ZEYTİN, KUTSAL İKSİR ZEYTİNYAĞI VE ZEYTİN OKULU ZEYTİNYAĞININ SAKLANMASI ÖLÜMSÜZ ATATÜRK EMEKLİNİN ÖNCELİĞİ ATATÜRK ve CUMHURİYET YEŞİL BURSA NEREDE YİNE GÜNEŞİ GÖRMEYENLERİ KAYBETTİK BU NE DUYARSIZLIK! EMEKLİYE HEMEN MAAŞ ARTIŞI KÖSTEK DEĞİL DESTEK OLALIM TOPLUM DEĞİŞMELİ NE GENCİMİZ, NE DE YAŞLIMIZ MUTLU! ÖZGÜR KADIN ÖZGÜR DÜNYA ! MAHSA AMİNİ GERÇEKTEN SOSYAL KONUT MU? ZAMAN MAKİNASI KADINA ÖZGÜRLÜK SOSYAL KONUT MÜJDESİ EMEKLİLERİN SENDİKALAŞMASI. TEŞEKKÜRLER İZMİR NEYSE Kİ.. EMEKLİLERİN ORTAK İSTEKLERİ İHTİYACIMIZ LAİK DEVLET ADAMI SABIR, ŞÜKÜR NEREYE KADAR!
ÇOK OKUNANLAR