Fısıltı HABERLERİ
HV
20 NİSAN Cumartesi 16:04

ÖZGÜR KADIN ÖZGÜR DÜNYA ! MAHSA AMİNİ

Esma Müjgan Çelikkol  ( YAZAR )
Esma Müjgan Çelikkol ( YAZAR )
Giriş Tarihi : 28-09-2022 17:48

ÖZGÜR KADIN
ÖZGÜR DÜNYA !
MAHSA AMİNİ

Kadının saçının telini namus ahlak aracı sayan bir zihniyet nedeniyle 13 Eylül 2022 de ahlak polisince   İran-Tahran’da göz altına alınan MAHSA AMİNİ (22yaşında), gözaltı sonrası komaya girerek, 16 Eylül 2022 de hayatını kaybetti. Mahsanın öldürülmesinin ardından  İranlı kadınlar sloganları ile sokaklara çıktılar.
“Kadınların bedeninden, kıyafetinden, özgürlüğünden elinizi çekin!”
“Kirli zihniyeti kabul etmiyoruz!” 
“Kadın, Yaşam, Özgürlük!”
“Jin, Jiyan, Azadi”


İran İslam Cumhuriyetinin dinci, faşist, molla rejimine karşı mücadeleyi meydanlarda başörtülerini yakarak, saçlarını keserek başlattılar.   İranda  yaşamın felç olduğu söyleniyor. 
İranlı kadınların mücadelesine dünya kadınlarından, Türk kadınlarından da  destek geldi. 100 yıl kadar önce Atatürk sayesinde elde ettiği hakları bile kaybettirilmek istenen bir dönemden geçen, en yakınlarından şiddet görerek hayatlarını kaybetme tehlikesi ile hergün karşılaşan, toplumsal cinsiyet eşitliği talebiyle mücadele içinde olan Türk kadınları; birçok ilimizde yaptıkları basın açıklamaları, gösterileri ile İranlı kadınlara en fazla desteği veren ülke olmuştur.   Bugün de İzmir-Karaburun Kadın Platformu İranli kadınların yanında olduklarını dile getiren bir basın açıklaması yapmışlardır.

Erkek baskısının dinsel unsurlar bahane gösterilip, sadece örtünmeyen kadına değil, tesettürlü kadına da yapıldığı bir gerçektir.

Dikta Rejimlerine direnen tüm kadınlara selâm olsun! 
Kadın Dayanışması ve Kadın Örgütlenmesinden oluşan güçle dünyadaki diktatör rejimlerin sonu gelecek dolayısıyla kadına şiddette yok olacaktır.
Kadınlara özgürlük insan hakkıdır. 
Esma Müjgan ÇELİKKOL, 23.09.2022

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI BAYRAM KESER DÖNER, SAP DÖNER, GÜN GELİR HESAP DÖNER! Emeklilerin hesap kesme günü 31.03.2024 Yerel Seçimleri olabilir.  HEY GİDİ ALİ SİRMEN SEÇİM SİZİN 8 MART KADIN MÜCADELE GÜNÜ TOPLUMSAL YARDIMLAŞMA= RÜŞVET HİZMET Mİ? BENİ SEÇERSEN! EMEKLİ YÜZYILIYMIŞ? PEH! LÂİK EĞİTİM SAVUNUCUSU SANATÇILARIMIZA TEŞEKKÜRLER  PES DOĞRUSU! BU NE İŞTAH! ZENGİNİN PARASI, ZÜĞÜRT'ÜN ÇENESİ ÖĞRETMENİMİ SEVİYORUM ÖLSEN KİMİN UMURUNDA BOŞA KÜREK ÇEKMEK  YAŞASIN MUCİZE CUMHURİYET! YOKSULUN DİŞİ KALMADI ÇOCUKLARIMIZ, TORUNLARIMIZ MİLLİ DUYGULARIMIZDAN UZAK YETİŞEMEZ SABIR NEREYE KADAR? CUMHURİYETİN 100.YILI VE ENFLASYON TOPLUMSAL HAFIZA YOK EDİLEMEZ! TORBADA OLMAYANLAR TAKTİK! DÜNYA EMEKLİLER GÜNÜ VE EMEKLİLER HAFTASI BU BÖYLE GİTMEZ! (1) BABACIĞIM ÇEDES'E TEPKİ NUTUK OKUDULAR KARABURUNDA ÇEDESE HAYIR! ANLASANIZ İYİ OLUR "Benim gençliğim var" ; KURTULUŞ VE KURULUŞUN BAŞLANGICI 19 MAYIS 1919 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI UYANIN KADINLAR GÜÇ SİZDE EMEKLİLER ACI REÇETEYİ YIRTIP ATACAKLAR 8 Mart DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ DEĞMEYİN KEYFİME VURGUN YEMİŞ EMEKLİ ACI HER YERDE 10 İLİMİZ YIKILDI, CANLARIMIZ YOK OLDU ÇİFT DEPREMLE MÜCADELE! YASTAYIZ! BİRDENBİRE DEPREM OLDU! KARABURUN NERGİS FESTİVALİ 20 YILDIR AYNI SENARYO EMEKLİYE %25 ZAM! EYT LİLERE MÜJDE! KELİMELER ETKİSİNİ YİTİRİYOR KADIN HER ORTAMA MEDENİYET GETİRİR BASINA VE KAMUOYUNA: DİYANET, İCAZET, İTAAT ÇOCUK BEDENİME ASLA DOKUNMA EMEKLİYE FABRİKA AYARLARINDA GELİR TÜRK KADINININ ÖVÜNÇ GÜNÜ: 5 Aralık DÜNYA KADIN HAKLARI GÜNÜ 5ARALIK1934 KADIN HAKLARI DEVRİMİ DÜNYA TÜM CANLILARIN MEYDANLARIMIZ AĞLAMA DUVARI ASLAN OĞLUM KADINA ŞİDDETİ DURDUR! ÖĞRETMENLER GÜNÜ ÖLMEZ AĞAÇ ZEYTİN, KUTSAL İKSİR ZEYTİNYAĞI VE ZEYTİN OKULU ZEYTİNYAĞININ SAKLANMASI ÖLÜMSÜZ ATATÜRK EMEKLİNİN ÖNCELİĞİ ATATÜRK ve CUMHURİYET YEŞİL BURSA NEREDE YİNE GÜNEŞİ GÖRMEYENLERİ KAYBETTİK BU NE DUYARSIZLIK! EMEKLİYE HEMEN MAAŞ ARTIŞI KÖSTEK DEĞİL DESTEK OLALIM TOPLUM DEĞİŞMELİ NE GENCİMİZ, NE DE YAŞLIMIZ MUTLU! GERÇEKTEN SOSYAL KONUT MU? ZAMAN MAKİNASI KADINA ÖZGÜRLÜK SOSYAL KONUT MÜJDESİ EMEKLİLERİN SENDİKALAŞMASI. TEŞEKKÜRLER İZMİR NEYSE Kİ.. EMEKLİLERİN ORTAK İSTEKLERİ İHTİYACIMIZ LAİK DEVLET ADAMI SABIR, ŞÜKÜR NEREYE KADAR!