Hicri Yılbaşı Muhteşemliğiyle Sakarya'da İdrak Edildi.
İKVA. İslami Kimliği Koruma Vakfı tarafından organize edilen. 1448. Hicri yılbaşını. Bir Muharrem'de Sakarya'da.
Ağa Camii önünde.
Yediden yetmişe. Kadın erkekek, çoluk çocuk. Aileleriyle birlikte. İlgili ve coşkulu katılımıyla güzel anlar yaşandı.
Dondurma ikramlarıyla başlayıp, aşure ikramlarıyla devam eden ikramlar. Hizmetteki kaliteyle güzel bir organizasyonla gerçekleşti.
Sakarya Ağa Cami önündeki. Kuşlara kedilere yaşam alanı olan. Ağa Camii'nin manevi havasının hissedildiği güzel parkta.
Hac Ümre organizasyonu Dizdar Turizm'in karşısında.
Fevc fevc toplanan kalabalığın arasından geçen. Kartepe Belediyesi yazısı taşıyan. Gençlerden oluşan Mehter takımı. İkramların üzerine. Nefis bir mehter marşı ziyafeti vererek coşturdular.
.
Ardından açılış anosu.
İlyas Çetinnar hocanın Kuranı Kerim okunmasıyla program başladı.
Göktan Arıkan hoca eşliğindeki ilahi korosu duygudan duyguya gezdirdi. Rasulallah efendimize övgüler salavatlar okundu. İlahiler söylendi.
Hikmet Çakar hocanın içten etkileyici duasıyla. Hicri yılbaşı idraki devam etti.
İKVA Vakfı'nın tertip ettiği harika akşamı. Hicri Yılbaş Bir Muharrem etkinliğinin konuşmacısı. Ahmet Dizdar günün önemine binaen.
Müslümanların birlik, beraberliklerinin gerekliliğinden. Buraya katılmış olan değerli müslüman kişilklere dünyanın ihtiyacı olduğundan. Zulümlerin engellenmesi. Siyonis soy kırımının sonlandirılabilmesi için. Çok çalışmak ve güçlenmek gerekliliğini ihtiva eden. Bu minvalde. Fatih'in İstanbull'u fethi. Abdülhamid'in Filistin'i sahiplenişi neyse. Selahaddin Eyyübi'nin Kudüs'ü ferhi neyse. O günlerin yakın olduğu anlamını taşıyan.
Günün problemlerine teklifler içeren, özlemleriyle etkileyici, doyurucu. Çok güzel bir konuşma yaptı.
Katılımcı halk coştu. Rablerini yücelten Allahu Ekber sesleriyle alan inledi. Salavat getirmelerle sükun bulan kalabalık kalılım.
Vakarına uygun sükunet içinde programını tamamlandı.
Emekli Memur-Sen Sakarya İl Yönetimi'nden. Ali Trabzon ve Mehmret Ali Turhal da birlikte katıldılar.Böyle anlamlı bir günü, Güzel insanlarla, güzelıkleri birlikte idrak ederek. Ayrıcalıklı bir akşamı paylaştılar. Dostlarıyla buluşup selamlaştılar.
Fısıltı haberkeri de. Köşe yazarı ve muhabiri TURHAL ile oradaydı. Anlamlı akşamı, gördü, izledi, çekti ve yazdı.
Mehmet Ali Turhal
26 Haziran 2026
Serdivan / SAKARYA